Ó, trójská Heleno,
tak měla (chtěla) bych tě nazývat,
byť jméno zcela jiné máš.
Dávné krásce však půvabem se podobáš.
Když kolem procházíš, toužím tě obejmout.
tvůj pas pažemi obepnout
a zabořit tvář do tvých hustých vlasů,
jež padnouce na ramena, podtrhují tvou krásu.
hříšná to láska, vím, je to hřích.
však stejně jako ty nejsem katolík.
a ty o mně stejně snad ani nevíš,
pohledem o mě nezavadíš.
a já se trápím a chci i nechci
tvé zdravé rty jemně, vroucně políbit,
tvou bílou ruku do své uchopit,
hřát ji v rukou svých a hřát ty své o ni
jenže ze všeho nejvíc ti nechci ublížit
ani svou láskou.
a nevím, jak s tím žít...