Rozdávej a hoř
Spěchej vnitřní jsoucno,
za zborcené láskohříšné,
klaním se k nádhernosti léta,
a vysvlékám vlys zirkonu,
pro kterého má slabost zkřehla.
Pokrájej ty milujíc,
co uletěli střemhlav nadekrás,
odpočali si v pomezí,
zahleděli se knižně,
zaloudili vyřčené exploze,
když v tom loutnu přichytl,
ten nádech ztepilého splynutí.
Rozdávej a hoř,
na fregatě plašící,
usrkni lok z nejtišších hloubání,
vydej se k hlubinám nadmoří,
a utopíš potopené poklady,
kdy vně pobublává žíznivost života.
Co je pravda pravdou,
je i ze zázvoru závoj,
co je nahoře,
to spasné zívne,
v peřích sokolích,
kdo to kličkuje,
povíme si v knize románu,
kdy tisknu z pouty milované,
ty pestíky odvátých závětří,
záblesku lesků už nevinná,
tak mi odvaž srdce zas.
Přečteno 224x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, Sonador, Vivien, Iva Husárková, Pablo Kral, Isla, Psavec, šerý, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (4)