NÁPADNÍK
Zaľúbil sa junák švárny
do pohľadnej mladuchy,
boj o lásku zatiaľ márny,
chodí ako bezduchý.
Neodbytný nápadník
namotáva dievčinu,
pokrokový obchodník
koná ako muž činu.
Boj o kočku nevzdáva,
rád by sa jej zapáčil,
priehršť lásky rozdáva,
vľúdne slovko vypáčil.
Usmeje sa mladucha,
vtisne božtek na líce,
šepká slová do ucha
mládencovho tisíce.
Z toľkej náhlej hrdosti
mladík celý bez seba,
z nevýslovnej radosti
objať milú potreba.
Zve dievčinu na schôdzku,
na prechádzku do lesa,
strávia spolu aj nôcku,
rozlúčiť im nechce sa.
V horúčave kritickej
zvolia výlet k jazeru,
v štyridsiatke tropickej
do mesta sa neberú.
Ocitnú sa na pláži,
vyzlečú sa donaha,
veď plavčíka na stráži
aj tak spánok premáha.
Navštívia aj divadlo
oficiálne ako pár,
no predstavenie nesadlo,
príliš kruté, plné chmár.
Ako pár sa dohodnú
na spoločnom bývaní,
a ponuku výhodnú
spečatia pri snívaní.
A pri prvom výročí
žiada milú o ruku,
frajerka mu poručí,
že zváži takú ponuku.
Svadba už vo výhľade,
snúbenica súhlasí,
v každopádnom ohľade
zvesť do sveta vyhlási.