Rozjitřenka
věříš že listí pluje po nebi
a na břehu startují trny svých šípků
zvonivé kroky
jásají nad jitrem citů
je už sotva na zimní postel doprovodíš
pozván do vlasů střapatých meluzín
lampa není uvízlá ve svém bordovém vztahu
a jisté odvážné prosvítání
ti nebrání v objímání v uličkách úzkých
pro šance jiskřivé v tichu
snad měla si vzít něco méně svítivé
i méně klouzavé
když ulice se lesknou neonem rozjařených dam
snad měla být raději tmavomodrá
když ještě nebásní
když jen stříbřitelé řas
nacházejí orion a …
nejen tvé oči
ulpívají na jejím pase
kam hřejivá dlaň ještě smí...
* nesmíš
* jsme na ulici
* počkej až v historickém parku
* ale jenom na chvíli ti dovolím
* setkat se s rytířkou se srdcem tajemným
tady?
ty to chceš tady?
strhává kluka z plakátu
z chodníku do kaskádových zahrad
s písčitými pěšinkami smíchu
s hvězdami
kam ulehlé stíny nevidí
vestoje poodhalené toužení
tiskne své jasmíny u kolénka sunutého
blíž a blíž k jeho ruce
* na co čekáš?
* ...
* tak už mě zvedni
její slunečné ještěrky
ty její hbité ruce cítíš okolo krku
a volně nakročené impulsy
dýchají společnému šepotu vstříc
naskočí na tebe rozjitřenka
a nejde odolat …
jen rozplynout se s ní nad ránem
Přečteno 250x
Tipy 16
Poslední tipující: gallatea, Iva Husárková, Psavec, šerý, Marten, petrzal, Fialový metal, mkinka, Sonador, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)