Anotace: Kvůli dívce, pro kterou stojí za to žít...
Sbírka: Podzimněžné verše
Plakal
--------------------------
Já ve dne chřadl,
v noci chřadl,
a Tys mne vyléčila,
doktorko mého žití.
Já tiše plakal,
usedavě plakal,
a Tys mne utěšila,
bez Tebe není zbytí.
Já pryč utíkal,
z města utíkal
do míst, kde city
jak psi byly byty.
A přišla rána,
tvrdá rána -
a Tys ji zvrátila,
dívko mého bytí.
Ocel se s ocelí zkřížila,
ocel, co cestu mi zkřížila
rozbilas,
abych moh' žíti.
Tak večer ulehám,
v postel svou ulehám.
Mysl má -
chycena v síti.
Srdce mi netluče,
srdce se zastaví.
Chce Tě tu srdce,
i mysl, i ruce, i oči,
zkrátka celý já,
každým coulem
chci Tě tu
pro sebe
míti.
Velice zajímavá a sympatická výSTavba veršů - zamlouvají se mi i užité rýmy, místy nekomplikované, přitom pěkně sedí; co se obsahu básně týče, jako autorka bych nemohla být spokojenější.
Moc pěkné, citlivé veršování *.
13.11.2021 08:26:37 | Rozmarýna
Pro lásku stojí za to žít.)
11.11.2021 23:22:29 | Constantine