Balada O Princezně Dvojího Srdce
I.
uhrančivá ti krví snů přála
utužen ve tmě získají tě dámy
umějící rozvířit svůj šarm
Beladonastella
svítí tobě
radostné drahokamy
princi !
buď dvojitý
a každá ti dá srdce na alarm
jestli s ní
dokážeš najít
zpívající akt u kachlíkových pravd
~*~*
ta zastánkyně temné magie řekla
běž v solární aury
jež vodu rozšeptají
přijmi lektvar
z jablečníku
i pampeliškové vratiče
koupelna svůdné
je vanilková bosoměrka vyhřátá
tož vejdi
ty nesmělý tichý básníče
až ony dočtou žaly i sprchovou módu
rád oceníš mýdlová děvčata
*~*~
II.
…
zrcadlo jen zpomaleně rosí
mlží se
a vidíš jak jsi sám
na kachlících jen ty kapky rosy
a v horké lázni
ach … padá ti …
slza za slzou
vzpomínkou
tříštící zkamenělé dřevo
růží
sladkých rán
…
vezmeš-li do ticha plavý oceán
rozhodneš se
pro jedinou z dam ?
bublinky
co asi uděláte v pěně
ptáš se
zda chytí tě za noc a poví
princi vidíš
jiskérky doteků
… a proč anděla to bolí
…
zdá se vhodné
ty dvě v nahé róbě ?
máš snad i ty
srdce pro ně obě ?
první je do breku
druhé do vzteku
…
když tebe z vody odváděly k ohni
a potom …
do kostela
spoutaného ledovými sóly
kam tě kdysi v tanci
vzala hvězda rozechvělá
čarodějka se smála
a láska ?
oněměla …
Přečteno 167x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Iva Husárková, Psavec, šerý
Komentáře (0)