Anotace: Posílám pohlednici z podzimních krajin Země věčné pohody.
Sbírka: Podzimněžné verše
Podzim
------------------------------------------
Posílám domů pohlednici
z krajin, do nichž se vracím rád.
Z kvetoucí louky za vesnicí,
ze Země věčné pohody.
Hladin(k)a rybniční v znamení lišáka,
brouci lezoucí po lících,
sladké polibky, jejichž chuť vydrží,
vůně chycena v oblečení.
Na louce hrad stojí v obležení,
v bzučení mušek a šustění trávy,
čas stojí v medvědím objetí.
Motýli z bříška však rychle odletí,
podzim přichází do světnice.
Dobře se usíná za vůně čemeřice,
růže z pohlednice
nezvadnou.
Co se s nimi díti bude,
vpravdě nepoví Ti. Prozatím však kvete podzimní kvítí
lásky
a sedmikrásky neuvadly.
Tak
užívej dne, neb poupě rozkvétá,
raduj se - růžička rudá jeST* Tvá.
*
16.11.2021 08:51:24 | Rozmarýna
Láska a příroda by neměla zvadnout.)
14.11.2021 22:58:29 | Constantine