Sbírka: Temný rytíř
Jak zvláštní to byl vesmír,
Kde dotkly se dva světy
Tvůj a můj
Hořelo nebe
a noci měnily se v den
Čas ztrácel svoji vládu
Nad námi, nad světem
Jak nova nad obzorem
Jsi pro mě rudě plál
Celé mé bytí různých forem
Jen pro sebe sis vzal
A dnes je po všem
Ty světy pouze míjely se zblízka
Velký třesk
Nenastal
GAIA A CHRONOS IV
Čas
svislost topolů
směřujících k nebi
ze břehů rybníka
Gravitace
odrazy topolů na hladině
směřující do zorniček
Gravitace
slušně vychovaná dívka
na rozdíl od svých sester
vždy přitahuje
Čas
pověrčivý mladík
s dobrými nervy
se nikdy nevrací
Slušně vychovaná dívka se diví
kdo jí stahuje dolů spodničky
Vyjídám rozinky
z koláče lásky
Času a Gravitace
máku a tvarohu
Blížím se
drobnými krůčky Času
přitahován ženstvím Gravitace
Zahazuji drobný magnet
ohýbající střelku kompasu
přitahující sponku
navzdory síle celé Zeměkoule
Nežiji jepičí život
desetkrát i stokrát
se zaplétám do stejných
sester souřadnic
04.01.2022 14:21:12 | Kaj
Někdy lidé jen projdou a někteří ne a zůstávají .)
16.11.2021 17:47:20 | Constantine