Anotace: Jak to s Růžovým sadistou dopadlo? Inu, přečtěte si sami.
Sbírka: Podzimněžné verše
Růže trnů zbaveny
-----------------------------------------
On na srdci měl velký bol,
a když šel přírodou, kol
tůní a růží vůní,
i ptáčky v zemi té on slyšel pět,
a když odešel, tu hned chtěl zpět.
Dřív kytky sázel v suchou poušť,
ten den však zaryl rýčem hloubš
a přes noc, když Sadista šel spáti,
z výhonků vykvetly růže
a trnů zbaveny - ztratily odér máty.
Pak sadem svým šel dál a dál.
Bez bázně šel, odkud vítr vál,
a stál, a stál když došel.
Z borůvek u cesty krásně se radoval
a v dálné krajině věčně ji miloval,
tu, pro niž kdys málem pošel.
Tam spojení jsou v medvědím objetí.
Tam všechny chmury pryč hned odletí,
tam, kde jim je tuze překrásně,
kde se láska cedí přes básně,
tam v Zemi věčné pohody,
kde růžový jeden vzkvetl sad,
kde dva blázínci byli chyceni
v jejich snách už napořád.
~♥~
Pěkné propojení. Kvalita Tvé poezie roste strmě vzhůru, pomalu probourává strop :D. Moc se mi líbí *.
24.11.2021 22:02:42 | Rozmarýna
Medvědí objetí.) pěkně si to popsal
23.11.2021 17:51:52 | Constantine