Když má kapka se Tvým proudem splývá,
když se doteky mé o Tvou vášeň tříští,
pak se nic už v řece mé pod kamenem neukrývá
a křišťálově čisté mohou být dny příští...
Když nám řeka odnesla ty těžké chvíle,
teď mohu znovu nad hladinou se zas nadechnout
a na břehu zahlédnout rysy tváře Tvojí milé
a vřele s čistým srdcem Tebe obejmout...
Když vodopády z výšky někdy se o srdce tříští,
pak stačí někdy za ruku vzít a s vírou tiše stát,
je spravedlivé, že nevíme co přinesou dny příští
jen jisté je, že kdo miluje ten věky bude milovat...