Básnické souznění

Básnické souznění

Anotace: To se tak někdy sejde básníř s básnířkou...

Básnické souznění

---------------------------------------------

Básnířčena duše, když odhalena celá,

ta v šírém světě nejkrásnější jest.

A když dvě také duše básnické se spojí,

To pro básníře s básnířkou snad největší je čest.

 

Pak dvou duší básnických tu

souznění hned nocí zní.

Pak slyšet je jen srdcí krásných básnických šelest.

Básníci hned ví, co smí

a souzní, souzní o sto šest.

 

Souzní si třeba celý den

a okolní svět? Ten jim je ukraden.

Básníků dvou duše, když odhaleny jsou,

tak najdou svoji harmonii

v jejich sladké melodii -

splynou s přírodou.

 

~✿~

 

Autor Fráňa Šránek, 01.12.2021
Přečteno 230x
Tipy 12
Poslední tipující: Sonador, šerý, Roser, mkinka, Rozmarýna, Vivien
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Povedené setkání .)

01.12.2021 19:21:12 | Constantine

líbí

krásné setkání

01.12.2021 18:30:44 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel