Ač Jsem Jí Přál ...
Anotace: ... .. https://www.youtube.com/watch?v=O9-AfWj629M
po boji
vítr když ustlal
spoutala mne v sivé posteli
sněhová holubice
ne
nevrkala
jen dál rozestlala
mou naději a tiše svazovala
ač otevřeně chtěl jsem
odejít po krocích
ze soli
krystalky však vrkaly
lístečku … lístečku ..
my jsme sníh
my jsme sníh
a holubice na mé jarní tělo
obnažené zahradou šedých pavučin
ledovým pírkem
krásných prosinců psala slz
… proměnila se
ve chvíli v milou královnu
jež snítky třešňové vzala
z ojíněných ach
zašuměl i strom
vtom z pupenů vyšel kouř či duch nebo co já vím
jakým divem tajemným se ozvalo
nevykveteme
my jsme ledové barborky !
a holubicí nechán v poutech
marně zkoušel jsem odmrznout
poslala na mě sněhovou síť a peřinu
že orosené svíjení
v nahosti nemůže osvobodit ani slunce
ani kdyby básník světla veršoval
o láskyplné dívce
když chci růže nechat v zimě bez chvojí
přijal jsem trny sám je tiskl v ruce
pomalu pronikal do žil jejich stín
až temný
než nejtemnější den v roce
já
odzbrojil ji
lehce
vzal meč paprsků
a ona už jen zamávala křídly ...
tak padl jsem v srdci
tak padl jak listí
po boji
melancholický král
ač jsem jí přál ...
Přečteno 170x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, Sonador, zdenka, Vivien, Psavec, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)