jsem dokouřená cigareta
kterou vítr rozfouká
do kraje kde lásky mé
marně čekají že znovu vstanou
spolu se mnou do nového dne
nechala jsem vás odejít
tak jak jste byli - falešní
neklečela jsem před vámi
jako se klečí před oltářem
a přede svědky slibuje se
Bohu
nechala jsem vás odejít
tak jak jste byli - odhalení
s almužnou a veteší ve kterou jste uvěřili
že přivede vás ke štěstí
líbivé parádnice zacinkaly vám do uší
laciné tretky z pouti
lomoz řetězů z kočičího zlata
zazpíval vám Ódu na radost
raději nechám se větrem nést
v jeho náručí
ten mne neupustí
pro lehký závan neznámého parfému
který stejně tak jako přivanul
zas vyprchá jedné noci jediného dne
jsem dokouřená cigareta
popílek z Etny
v němž ukryto je tajemství
skutých křídel nesmrtelnosti
Nezvyklé u TEBE Zdeničko,
tak dlouhá..a i v této tónině.
Ale to zakončení
..má opět tvou jiskru
..a glanc..doSTala jsi tam mnoho
..těch..z popudlivých eg
..a nevidoucích..co marnivost
..jen přiživují
.přesto že se stejně v popel..všichni změní.
Ta ukutá křídla mi zůstanou v mysly :),).
Úsměv posílám a ráda jsem četla. *
06.12.2021 22:31:03 | jenommarie
Jako by si hlas klavesnice osedlal v sedle poryvu*
Láska, raněná duše, v popelu si kluše. A člověk si jej marně sype na hlavu.
06.12.2021 21:00:45 | šerý
Krásné slovní obraty.
06.12.2021 10:54:42 | mkinka
Pěkné, těch zajímavých obrazů .)
06.12.2021 10:53:35 | Constantine