NEZTRÁCET DNY
ne
není ztracený den
kdy jsem nenapsal žádnou báseň
jak by snad řekl básník
kdybych jím byl
jenže já nejsem
za ztracený den
bych považoval spíš ten
kdy jsem nemiloval
a pokud takový někdy byl
naštěstí mi v hlavě neuvíz
vždy jsem měl někoho rád
i přes různá zklamání
kdy jsem byl zrazen či podveden
a k nesnesení byl potom každý den
tou ze všech nejsilnější zradou byla smrt
to zradil mě Bůh
když nechal umřít mou životní lásku
nezanevřel jsem na něj ale docela
časem jsem pochopil
že láska sama je Bůh
a jako taková mě neustále zkouší
zda jsem jí vůbec hoden
a i když možná nejsem
pokaždé mě bere znovu na milost
kdy smím být její hostitel
ona můj nejvzácnější host
asi tak
zřídka to může být i naopak
to pak nevím ani čí jsem
když hlava se mi točí až do oblak
ty chvíle mám ze všeho nejvíc rád
nabité nutkáním se bezdůvodně smát
že znám ten nejhezčí pocit na světě
tak slastně bezbranný
jak bezelstná může být jen duše dítěte
a nikdy bych nechtěl přestat věřit
že dočkám se i dalších repete
Praha, 6.12.2021
https://www.youtube.com/watch?v=Kzves-RBTdo
Říká se,kdo nemiluje,jako by nebyl-nežil.
Souzním s Tvojí básní Amonku,je velmi pěkná a pravdivá.
09.12.2021 22:56:33 | Jarunka
Některé zkoušky jsou věru..boleSTné..
je dobře..žes lásku neztratil
a vnímáš ji ..
a pobíráš si ze všech..
které ti život nastavil.
Krásný večer Amonku :)*
06.12.2021 22:02:30 | jenommarie