Paraplíčko
Anotace: ... .. https://www.youtube.com/watch?v=DnvFOaBoieE
pomněnky když jdou své mládí
školní léta hrají ti
je t'aime
a v té hře jsme kamarádi
… než najde modrý sen
paraplíčko princezen
na pláži jdou perlí arty
pro čas první
ze zájmen
teč o vlnky hladí nárty
citoslovci s půvabem
i windsurfing čte mořských pěn
...
na dece u drinku s brčkem
krém
dá na pleť ze skořice
kdo zatřpytí se nejen v brýlích ?
radosti léta chytni se
srdce pro srdce
… a na mě
slunce
míří deštěm vlasů
milovnice
v horké noci svítíme
stáváme se
živou vodou čirých dní
to ještě dovolíš mi ruce na tvém pasu
a srdce k srdci
je vlídné z natěšených změn
...
už tvou lásku rozbřeskni
chci paprskem šimrat básním líce
že tě zvedne
souznění
k slzám dívky nad ránem
…
chtěla …
i malého prince
a já měl být
jejím letcem
a příliv střídat s odlivem
…
ve vlnách to paraplíčko
čas unáší k bójkám vesmíru
...
i dnes milá letní dívko
s adventní
nachovou svíčkou
leč na chlapce
s vlaštovkou
otisk růže z papíru
…
když vzpomínám na své mládí
na báseň
jež jasné city chránit měla
vlna cosi na nás chtěla
nelze skrýt
i ty
šumy pěny těla
hvězdičko
a zase hvězdičko ...
víš já dnes klobouk dávám si
více do čela
na obočí zimní soucit
ač nebyla to nuda zcela
průsvitní si
rosy
a nahý jsem jen s hafinkou
kde máte svoje paraplíčko
kdo šumění slýchá
když ne
to tvé zvídavé -
prosím ?
vždyť moře ani orion mi neuhýčká
a hladina je neklidná
že jen občas tě uvidím a zrosím
a kdy refrén najde melodie
rety re: ty ?
ona sama láskou žije
jak vynoří se delfín
nad vodou s ním tančí
modrá harmonie
že za chvíli po všech pádech
bývám plavec
bluesový
zvláštní advent kolébá mě
sněhovými ostrovy
Přečteno 161x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, šerý
Komentáře (0)