Chodí láska
Anotace: Z šuplíku Kamarádům 2021.
Padá sníh.
To bílé je krásné,
jak z Ladových obrázků.
Já myslím na lásku.
Pletu slova,
hledám otázku.
Ševelení o smyslu života.
Píseň a žádná prázdnota.
Lásku si nikdo nekoupí.
Je přirozená v zákoutí.
Klepe se zimou
a hledá vší silou.
Náruč osamělou.
Je ještě skořápka
a poslední dávka,
co místo slibů dává cit.
Jednou bude líp.
Umořená v žalu čeká láska
uvnitř četných bolů.
Není slepá.
Jen visí hlavou dolů.
Dnes neprosí.
Tiše chodí a zkouší.
Hrají dudy a den se trousí.
Je bílo.
Nic nedusí.
Noc chce lucernu.
Den se blíží.
Chodí láska a sílí
a míchá víry.
Kroky nemíjí.
Přečteno 230x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, Amonasr, Psavec, šerý, Sonador, Protos1182
Komentáře (8)
Komentujících (2)