Radši dívky,
nebo chlapce?
Proč to prostě,
nejde hladce?
Proč to není,
všechno snadné?
Tohle dobře,
nedopadne.
Nejde se ho,
jen tak vzdát.
Opustit ho,
napořád.
Drží už mé,
srdce v dlaních.
Utápím se,
v marných přáních.
Vždyť už teď,
mi tak chybí.
Proč stále neví,
kdo se mu líbí?
Ve dne je,
vše v pořádku.
Tu lež znám,
i pozpátku.
Ani za nic,
se ho nevzdám.
Zpovídám se,
noci, hvězdám...
Ačkoliv mi básně tohoto typu bývají cizí, vaše verše jsou krásné a rým kvalitní. Oceňuji rovněž s jakou lehkostí je báseň psaná.
04.12.2022 22:44:49 | Václav