Ovíněná
~
Přivřená víčka a duhovky pod nimi
pohltí ve střípku rozetlé hodiny,
pod těmi pohledy cele se obnažím,
zeleným listovím poddajně obraším.
Obraším, na kůži žárem se pokryji,
Rulandské popiji, připiji na žití,
a žádný z pohledů těch není zažitý,
jež na mě upírá, z vůle tím ubírá.
Hodiny lámou se, když na mne hrají,
nadpozemské tóny z loutny se linou,
a z vůle po hrstech ubírají,
pozvolna čeříme hladinku vinnou.
V jeden dech sloučeni, loučení bolí,
chybíš mi za světla, chybíš mi za tmy,
a i přes dálku cit nepovolí,
zocelen, ve světě zla stojí zdatný.
Milá zlatá Rozmarýnko,
co bych nyní dal za sklenku rulandského... inu dej si dnes i za mne a jednoho dne si třeba dáme společně. Kéž se i nadále city ve světě zla utahují a touha, alespoň na noc zmizí (prý S Tím pomáhá Nutrend).
Přeji krásný zbytek províněného dne (možná i noci).
Fráňa
27.12.2021 20:17:26 | Fráňa Šránek