Vánicí, se kroky mé boří,
ledový vichr mi do tváří řeže,
zářezy mrazivé mi na duši tvoří
a slza jak splašené dvojspřeží utekla bez otěže...
Pocit mám ponurý, v čistotě sněhu,
jako když duši svou v těle už nemáte,
jakoby bolest si sedlala něhu ,
bolí to ,jak by si měl srdce rampouchem prokláté...
Cesta je zavátá, co zbyla tu za mnou
a ledy přikryly říčky i řeky,
dál v sobě si uchovám, to kdy byla si se mnou
a lásku co trvala a přetrvává věky ...