V chladivých chodbách našeho hradu,
slýchal jsem lásko má tvůj zvonivý smích,
před tebou poklekám, lásku k nohám ti kladu
a s úctou vzývám zář rudou vlasů tvých...
Pro něhu tvojí ,vždy vrhám se v boje
a vlitých soubojích rvu se o tebe s časem,
proto Tvoje slovíčka "Lásko jsem jenom Tvoje"
duši tvou poznávám ,zpívá vždy známým hlasem...
Pro modrou oblohu ,
co v očích ti vídávám,
pro tu jsem proskočil předivem času
pro lásku vtělenou v překrásnou osobu,
se kterou s loutnou tu po nocích sedavám
a naslouchám s dechem tajeným jejímu hlasu...
V chladivých chodbách našeho času,
na který už nehodlám zas stovky let frontu stát ,
snad ještě uslyšíš volání mého hlasu ,
že chci tě, tady a teď vroucně milovat...