Prosebníci Času
lednové dny mají prázdné ruce
a přesto neudrží na nich sníh
tak jak to mé otevřené srdce
co se zmítá v obrazcích na oknech tvých
kam vkreslí svíčky stíny
a ty říkáš ne
kompasu
říkáš ne
střelce
že magnetickými pohledy
mrazíš mě v růžích světla nad ránem
řekni mi
zasvěceni jak procitnem
v prosebnících času
v mihotavých plamíncích
v polibcích když už zase mizíš
do ulic se slanými zraky
zdravit podpatky s chodníky
s otisky včerejší noci
s otisky léta kdy plavali jsme
ve vlnách polštářových
a pláč na konci světa hřejivé postele
je můj dešťový pachatel
že přináším jen bílá kluziště ?
a ty si nazouváš bílé kozačky
nasouváš se v bílý sněženkový plášť
ladně ti přilne a sedne
a tak bys chtěla léčit mou zimu na rtech
tolik bys chtěla mnou zprůsvitnit
lednové dny prosí o čas
kdy příroda spí
a ty už už zkoumáš jestli potají potají
víš
to všechno co spěchá
čas jednou pohltí
na nebi si slunce zkouší najít štěstí
v oblacích dovádějí vločkové děti
chyť si vločku
dokud letí
i já ti v lese nasněžím
lednové dny jsou hladové
jsou to prosebníci o čas
kdy vesmír kdy polárník ví
čím zahřeje svou lásku
která trvá
která nás v ten moment zasvětí
Přečteno 199x
Tipy 17
Poslední tipující: paradoxy, Iva Husárková, Jan Kacíř, jenommarie, Psavec, Sonador, jitoush, zdenka, šerý, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)