Prosím vás,
"právo první noci"
opravdu neexistovalo.
Ani v 14.století,
ani po převratu
v devadesátých
letech století minulého.
Vykřikla mladá
knihovnice
pojídající sushi
čočkovou polévku s játrovými knedlíčky,
paellu, pizzu, rizoto, pilaf,
marmeládu, trombon,
a hurmikaki taky
v Bistru jménem
Nostalgie
na 666.Avenue
v Králově Poli.