Vločky jak padesátihalíře,
tak velké až bylo to k nevíře,
padaly kouzelnou krajinou,
chytnu je na chvíli, než v zemi se rozplynou...
Na trávě kde v létě jsme seděli,
teď tvoříme nádherné anděly,
vedle sebe jen bez dechu ležíme
a na tu nádheru co sype se hledíme...
Občas se snažíme zvědavě ochutnat
a po větru si s každou vločkou chvilku hrát,
až znovu se dotkne Tvého nosánku,
Ty zmrzlý ho lásko máš jako polárku...
Přesto tou nadherou, ikdyž tak studí,
válíme s radostí po stráni sudy,
dělat vše společně tuze nás láká,
(než se schoulíme ke krbu)
postavíme na stráž ke vchodu sněhuláka...