Už žádné trápení, žárlivost a chtíč; je čistá má touha -
prostý ryzí cit. Nic než lásku nemám, víc nemůžu ti dát;
jen úsměv a pohlazení, jako už tolikrát. Snad je ti to málo,
možná akorát; za co by ale stálo? jinak milovat.
Už žádné trápení a žárlivost a chtíč; jen čistá touha,
ostatní je pryč. A ač zmizelo mnohé, cit ten nezmizel -
když bůh řekl „nesesmilníš“, lásku tím jistě nemyslel.
*
...touha je čistá...to s láskou je trápení, žárlivost, chtíč...
14.02.2022 16:47:38 | Marten
Tohle se mi nezdá. Vlastně mi to přijde jako hloupost. :-)
14.02.2022 16:57:25 | Friday
...zdání někdy klame...to je jako bys chtěla říct, že láska lidem přináší jen dobrý, žádný zklamání...tak proč trápení, žárlivost a chtíč existují?...tak jsem to myslel.
14.02.2022 17:06:38 | Marten
Tohle přece platí i o touze. Někde něco takového říkám? Neříkám. Ty jsi mi nějak složitý. ;-)
14.02.2022 17:12:47 | Friday