BLAHOPŘÁNÍ K NEBI
dnes
nejsi na světě už jedenapůlkrát dýl
než jsi na něm byl
jsi tak čím dál víc ode mě i mladší
než když jsi ještě žil
tvůj plachý úsměv
co mne omotával v těch nejvábnějších snech
a srdce mi plašil
kdykoliv jsem měl na dosah tvůj dech
ke mně občas přilétá i dnes
nejen z dat schovaných navždy v kalendáři
věz
že i když píšu kamsi k nebi tyhle řádky
tvé charisma ke mně zase tak magicky září
jako by vracelo se zpátky
aby se pokusilo omladit mé stáří
elixírem z navěky nerozvité lásky
zatímco roky nám pořád ještě živým
nasazují čím dál vrásčitější masky
chamtivci času přeci jen cosi odolává
čemu se jak zamlada stále stejně okouzleně divím
Praha, 16.2.2022
https://www.youtube.com/watch?v=Ha7MYbgnXzA
Moc krásná vzpomínková* Amonku.. a láska zůstane.. vše může odejít a ona ne.*ST
ach jo:)*
17.02.2022 18:26:39 | jenommarie
Je to tak, Marie - děkuji za milý komentář :-)*
22.02.2022 19:37:17 | Amonasr
Tedy Amonasře... tak hluboké a niterné. Že byť jen můj povrch slova, by pokazil*
Ti vzácní, kteří od nás odešli, odnesli nám kus radosti a zanechali nás, na pospas stáří.
16.02.2022 21:36:58 | šerý
Jak se to říká?, věk je jenom číslo, a když to takhle cítíme, jsme stále duchem mladí:-)
16.02.2022 17:59:05 | Jeněcovevzduchukrásného