Z krajů věčné pohody

Z krajů věčné pohody

Anotace: Podzimní navštívení krajin, kam se vracíš rád...

Z krajů věčné pohody

~

Na louce s posledními květy léta
usedli jsme do trávy. Říjen na spadení,
oranžové listoví jako liščí kožíšek nad našimi hlavami.

Že je léto v tahu, víme,
i podzim smí však na duši hřát,
a jestli jsem kdy mínila, že láska v něm nemůže kvést -
to jsem se šeredně zmýlila.

Co s Tebou ještě prožiji si, nemám zdání,
pane medvědí. Vedle sebe v travinách,
mlčíce, pěstíce v nitru žár,
na to, věř mi, jen tak nezapomenu.

Touha má, ta roztodivná dáma,
dnes vpravdě předvedla, co se smí;
jak dobře znám dech cele neklidný
a dmutí v hrudi, rozpálenou kůži.
Záškuby těla, které nelze přehlédnout,
do vlasů vetkla mi rudou růži.

Jako chladný pozorovatel, z míry nevyveden,
až s vlahým deštěm proudícím z ruděskvoucí oblohy
z kočky stala se pouhá myš,
a ta chvíle neměla obdoby.

Uchvácena zcela, polapena,
zůstala bych s Tebou navěky
na louce, poseté kapičkami našeho smíchu,
a v ovzduší, kde stále voní polibků chvění.

Jsi má vstupenka do života slečny,
byť sám jsi ještě kluk. Co s námi bude,
to nepovím Ti. Zatím však kvete podzimní kvítí
lásky a sedmikrásky neuvadly.

Tak užívej dne stejně jako já
a věz, že jsem dnes večer jen Tvá. 

Autor Rozmarýna, 17.03.2022
Přečteno 206x
Tipy 17
Poslední tipující: Vivien, Leynd, Emily Říhová, Jarunka, Roser, Friday, Psavec, Fractura cordis aperta, Fráňa Šránek, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

To je milé povzbuzení, pro všechny "podzimáky"

03.05.2022 23:57:55 | Vivien

líbí

Rozmarýnko nádherné dílko.Velmi ráda jsem si přečetla.

22.03.2022 22:48:21 | Jarunka

líbí

Na takové louce by chtěl uvíznout asi každý.

18.03.2022 20:54:06 | Friday

líbí

Nádherné.

18.03.2022 06:14:06 | Slav Milo

líbí

Velmi krásné počteníčko.

18.03.2022 01:05:34 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel