Svítání (Duha Rozplynula Ráno 3)
Anotace: ... .. balada o synu modré Luny a princezně šeříčkového Slunce
Sbírka:
Duha Rozplynula Ráno
navlékej své korálky
na veršovou nit
než na vláscích deště
začnou se řadit
navlékej své korálky
pro křišťálové náramky
čistě a nesměle
syn modré Luny sám
je přijde zaslíbit
májovým hvězdám
navlékej své korálky
vždyť dál čteš ráda
u statečných princezen
tebe nezraním teď …
navlékej své korálky
ty nesmíš se šeříky strádat
na pleťové jemnosti
blíží se rosy ret
a v zorničkách nech si zdát
v paprscích ženskosti
o růži s tajemstvím
sama růže zachvěje se
korálky skočí do dálky
křehká nit lásky ach přetne se
a šeříčková dívka ?
tasí trňáky !
* slunce přítulné své ostny !
* ať paprsky toho dne
* jsou meče neúprosných
* a syna Luny odzbrojí !
...
* nyň mluv pravdu princi
* cos mi to dal modrásku
* že korálky se poztrácely ?
já vás líbal jasnosti
a sníval o vás ve slunci
všude kde mě růže chtěly
* škoda lásky
* že oči srdce o tom nevěděly !
…
a tak jsem šel do války
a místo lásky mám
pásky s náboji
tam se o mé lásce doví
tam políbím svou zbraň
zas prší střely
ležím v poli
ranku v hrudi mám
už přichází Slunce
proč pláčeš Amore ?
lístek veršů je můj bílý praporek
k nebi svítí měsíční drahokam
je mír
a já syn modré Luny
usínám
Přečteno 142x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, šerý, Psavec, Sonador, mkinka, paradoxy
Komentáře (2)
Komentujících (2)