blížím se ztichlou ulicí
sleduji opuštěné kroky i dálku z níž se objevíš
pro mé perspektivy srdce
lesklá dlažba má moje oči
a ty stopy dívčí naděje mě vidí
v první chvíli
jsou pomněnkové
a ve druhé jsme šedí
v pomněnkách celý život lásko s tebou
před sebou
v šedých
už náš vyměřený čas
teď né neplač
nemůžeš za to
nebo ano plač
to bude dobré
až tudy půjdeš tiše hochu zase příště sám
s nadšením že jsi v pomněnkách získal člověka
jehož právě teď v šedi ztrácíš
nebudeme se stýkat