Anotace: Zmrzlou zem, žhnou zlaté páry, noc střídá den, do dáli tichem jsou neseni.......
Zmrzlou zem
Žhnou zlaté páry
Noc střídá den
Do dáli tichem jsou neseni
Strhne ji sukně lem
Po paměti otevře brány
A tichý sten
Z hrdel se jim dere ven
Ví to a jsou s tím svolní
Znovu opojení a bol v hloubi
Budou prožívat
Ví to a jsou tak volní
Do citů plamenné touhy
Začaly přerůstat
U skal do nahých těl
Tnou dračí spáry
A oba ví jen
Před touhle chvíli
V proudu času
Nesmí dveře zavírat
Ví to a jsou s tím svolní
Strašlivý halucinogen
Umí láska vyvolat
Ví to a jsou tak volní
Životu se nesmí
Vůbec vzdorovat
(Hanuš Šparlinek, 12.4.2022)
První čtyří strofy, to jsi celý Ty. Tak podobný "stylem" tvé básně "Májové chvíle." A dál, jakoby ses v poskádání veršů naráz pootočil. Vypadá to, jak spojení dvou básní... jen takový drobný povšim.
Ale to není nic, co by rušilo. Celá báseň se mi zamlouvá a píšeš opravdu dobře*
13.04.2022 19:28:40 | šerý
Děkuji moc za příznivou kritiku. V hlavě mě běžela jedna melodie skvělé české písně, osvědčený spouštěč místy pochmurné kreativity.
08.05.2022 17:45:44 | Hanuš