milovali se ve čtverci dvora
mezi pískovištěm, klepačem, hrobečkem Mourka
a večerní okna přivírala oči
ve stejnou vteřinu při stejný sekvenci seriálu
nikdo nevěděl, odkud to jde
kterej darmošlap ruší obřad zajetýho večera
v podprsence a vyhrnutý sukni
brala ho do úst nadarmo Boží jméno
několikrát jí musel zakrejt oči
aby neviděla první paprsek vrytej do opuky
vešel tam plaše, malé noční dítě
a ublížil by jako zvířeti