Uklízecí Madam
teplota se vrátila do dlaní jak suché listí
probudil jsem se snad bez horečky ?
:
to bychom už o tom věděly
- nevěřícně kroutila protein velitelka
úklidové čety
nad zprávou kterou nechal Virový Imperátor
šířit v mé krvi
že padl B-lymfocyt zvaný Bílý Mág
mně se ten korunovaný kolohnát – covid
od začátku vůbec nelíbil...
a všechny víme co nám kázal ...
důrazně připomněla Uklízecí Madam
a odmlčela se
neboť právě i sem přišel ojiskřený enzym pro poštu
aby hned po osvěžení pokračovala v rozpravě
na poradě jednotek imunitního systému
svolané narychlo do jater
k vyhlášenému nouzovému stavu mikrosvěta
… že jsme jen uplakané koule aminokyselin
Uklízecí Madam bývá mnohdy lepkavá
což je určené jejím posláním likvidovat
i mrtvé buňky v mém těle …
… ovšem nám teď jde o zrušení toxické informace
mající demotivační vliv na buňky života
pravila korpulentní dáma z obranné skupiny Makrofág
dívaje se pozorně do svých záznamů
ano ... tak naposled byly asimilovány toxiny ze stravy
s níž nám básník tohoto těla neustále přidělává starosti
ten by si to měl tady zkusit u nás ...
až ve mně hrklo že to nejspíš patří mně v nemoci
a chtěl se ozvat že včera jsem jen trochu připálil rýži
ať si to přijde zkusit jako já
jenže přímá komunikace se složkami imunity není zatím dána
asi Bůh ví proč
… ano ano a Bílého Mága jsme nedělaly
souhlasně přitakaly svými cytokinovými mopy ostatní střapaté uklízečky
pak tedy kde je náš armádní stratég ?
…
mezitím Virový Imperátor vědom si své ohromnosti
v získání důležitých pozic v plicích
rozkázal zotročeným buňkám ať připraví sliznice jak zamořená zrcadla
po nichž jeho věrné i zmutované kopie
rozervou se v kapénkách k rozšiřování virového impéria do dalších mikrosvětů
hepčík
kýchl jsem
kolohnátské jednotky se vydaly na cestu po pokoji
až zelený meč svatého Jiří - Tchynin jazyk
sebou mrskl jak had
jaké že to virové klony jsou v ovzduší
s naštvanými covidy začal čas mířit k zániku
protože v pokoji jsem sám
i když vlastně ne tak docela ...
a nerad bych rozlepkal svou Uklízecí Madam
:
rozpitý antigenní test zčervenal
Přečteno 209x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Fialový metal, Sonador, mkinka
Komentáře (4)
Komentujících (3)