Bázněbásně
pro krásu srdce mi rozveršují
… i v komentářích mě vysvlečou celého
donaha
a já blázen růžový plameňáček
budu stát v jezírku kam cizinka vhodí pár kaček
pro štěstí
a tak to chodí
a tak to chodí u prašné mé nevěsty
že nechápu
proč hledáš štěstí v jeteli ?
nerozumím proč okolo prašnou cestou jdeš
proč v těžkých botách drtíš nedopalky vět ...
vyprahlých betonových pukačů
a chceš oprašovat své srdce citu
když v zámecké zahradě
s otevřenou branou svěžesti slunce
se jitřně bosochodí rosou
na mámivém zeleném koberci s květinami
opravdu nevím
proč se na ně chceš jen dívat skrze mříže
když pro otevřená srdce každou chvíli začíná
piknik motýlích vášní
je ti zima z básně ?
je ti zima země ze sebe ?
tak pojď se mnou do léta v ledových pohledech
zvu tě italko
pojď na zmrzlinu
sluneční brýle dej si do vlasů
a na snědé pleti skořicové chutě
odtajím ti
doteky
bázně básně ...
Přečteno 155x
Tipy 12
Poslední tipující: Psavec, šerý, Květka Š., Jan Kacíř, CULIKATÁ, mkinka, Fialový metal, paradoxy
Komentáře (1)
Komentujících (1)