Na knotech pro svíce
slza právě na mě zapomíná
cítím se slaběji než dřív
a jak nadechnout čas
když mě šlape vina
a sluneční svit
nade mnou
jen zív
připadám si
dál než laky tvého klína
šibující kde ještě jsem stih
na peróně na zdi moje mazanina
je mapa našich cest již osprejovaných
přesměrován jsem do vozu posledních
a koleje ze smutné perspektivy
prý zbíhají se v dálce
do aleluja a já
se dívám na vlající hřívy
na kouř lokomotivy
ubíhající na cé
jsem už také historií
zůstal jen opuštěný dům a kouř
stoupal stejně
jak tenkrát ke svitu měsíce
v zimě uvnitř
u zdi osvětleně
couvalo tvé srdce
na knotech pro svíce
osněženým podpatkům
osušil jsem slzy
čistě lesklé trny bílé růže
slibovaly na stole zapálenou jízdu
slibovaly brzy jak nedočkavým cestujícím
smělým dotekům
a bosé rozbřesky
šly srdcem jako led
já necítil vůbec žádnou vinu ani tíhu
a dal jsem ti svou lásku naposled
opustil jsem tebe
nelinku
i zahrádku
opustil jsem rodný dům
nedalo se to u vosku vydržet
právě jsem zrušil minulých dvacet let
spálil fotky
disky básní
udělal tečku nad vykřičníkem
to sykla tvá první vůně slečno
když jsi prosila ještě nevyhasni
...
je něco okolo třetí
jsem insomniak lázní s rozbuškou citů
ač všechno je tu báječně upravené
termální prameny
bublinky na řece
děvčata za moment nad ránem chodí ve sluncích
jsou hvězdy
a já bych plakal
Přečteno 170x
Tipy 10
Poslední tipující: Psavec, šerý, Fialový metal, Frr, CULIKATÁ, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)