Slunce zavírá oči
k tobě břízy se točí
celou tě obejmou
vánkem tvé břímě odejmou
tvé slzy listy smáčí
a pak už nebude ti k pláči
stát budeš tiše v šeru
a věřit sotva budeš věru
že právě on k tobě kráčí
že jej máš, co hrdlo ráčí…
zapomeň na nevěru
ni matka neopustí dceru
ani on neopustí tebe
a tvé sny, byť z nich někdy zebe
byť tlačí do maléru
dnes opraš svoji víru
pak v klidu noci najdeš sebe
a jeho jak spí vedle tebe