...
chytil jsem
novou mízu
pookřál
se mnou lev
na louce procitání
živý je v obrazech
jev řasí štětec
smělé proniká
láska ladí
rdesno
básnířka básníka
cosi žvatlá o rose a dešti
úsměv hýká
leť
v čechách čechrám den
až zajíkám ty ... chceš ty ...
morava i slezsko má city přece jen
rdesno
kde jsi vesno
smíš hned a právě teď
růžově zavzdychat
pro černou orlici
brouzdat sluncem
a dál se došeptat
až na slovensko tvého srdce
že mezi námi jsou
křehké hranice
...
tak proč místo v bláznivé dívce
čtu štíty v rozumné heraldice
a nevím ani
že se milujem
rdesnem
je vždy rdesno ?
a mně lásko teskno
proč jen
chvíli jsme
louče slovíčka
když začíná lehounce
intimní básnička
...
Hezká poezie... Tak nějak mě to pohlcovalo...
05.06.2022 15:37:57 | Koala
děkuji:) cestuji.. inspirovalo mě rdesno, na louce šel bych s láskou i trsnout,s červnovou dívkou do tance..a na dece slibná romance... přeji hezký den se sluncem, dneska jsou i krásné letní teploty, škoda že musím ještě nosit kalhoty, že je nedělní práce... :) ale už ty šortky na mě mávají, a růžové rdesno v mokřinách sní o ráji.. :)
05.06.2022 15:49:59 | J's ..