SOBÁŠ
Dvojica mladých hrdličiek
lieta v láske po uši,
snia o kŕdli detičiek
s veľkou prosbou na duši.
Zatiaľ ako milenci
pár mesiacov fungujú,
neúnavní spojenci
po hladine člnkujú.
Veľké plány v hlave kujú
o možnosti sobáša,
kým priaznivé vetry dujú,
niet nič, čo im prekáža.
Veľká láska ako hrom
veští sľubnú vyhliadku,
stabilná je ani strom,
svadba týždeň po sviatku.
Chýr sa nesie v dedine
o sobáši chystanom,
radosť v celej rodine,
svadba Zuzky so Stanom.
Spisujú si poznámky
čo všetko treba zariadiť,
aj s výzorom pozvánky
potrebujú poradiť.
Siahodlhý zoznam hostí
na obrade v kostole,
či sa celá stovka zmestí
na hostinu pri stole.
Sesternice, bratranci
pomaly sa schádzajú,
s veľkým smiechom pri tanci
naoko sa zvádzajú.
Vychytené melódie
hrajú hosťom do rytmu,
v štýle smiešnej paródie
srdce chytí arytmiu.
Za brieždenia nadránom
končí celé veselie,
vo výzore strhanom
pár si lôžko ustelie.
Povinnosti manželské
splnia si osamote,
sny o deťoch anjelské
predchádzajú driemote.
Istý koniec priateľstva
zväzok práve spôsobil,
vstup do stavu manželstva
silu lásky znásobil.