Bouřka nás spojila
Jinanu lístečku,
v mysli jsi radostí,
dám tečku za tečku,
učiním za dosti.
Bouřka nás spojila,
dálka nás oddělí,
za čas bys platila,
který jsme neměli.
Daleko od Tebe
v mysli mi ožívá
a strachem zazebe
myšlenka děsivá.
Myšlenka, že láska
mrtvolně zeslábne,
kůže jí rozpraská
na cáry nevábné.
Já lásce nevěřím,
jak taky, z doslechu?
Až na ni udeřím,
uvěřím v útěchu.
Nádherně vybroušené do slov, jak lidová poetika! Výtečný text!! byť smutňoulinký... ráda jsem četla :-)
23.04.2023 16:43:01 | Helen Mum