~~~~~~~~~~
Je v červnu zrozená
ta růže červená
navštívil ji motýl
a hned ji políbil...
a že je červená
víc se nečervená
šeptá mu do ouška
k čemu lásky zkouška ?
Motýl se usměje
krásný den popřeje
potom se rozloučí
růži slzí oči...
ráda by si povídala
svojí vůní navoněla
on však letí k slunečnici
k motýlkové čekající.
Tykadly se přivítali
na sebe se usmívali
a pak letí dál
ona je snad princezna
a on?
On motýlí král.
O červené růži jí pak povídal.
~~~~~~~~~~~