V blankytných sukénkách čekají u cesty,
v pohledu ,který tvá duše zná ,
se stonkem ,který je sevřený do pěsti,
z grimasou bolestnou ,
už těžko se dlaň co dřív hladila otvírá...
Hlavu svou zakloní ,
v naději čekají,
že svlaží je krůpěje,
co přijít by mohli z mraků,
pak slzu svou hořkou uroní
a vůbec ji netají,
pak se ve větru zachvěje,
když zahlédne v obilí,
Tvou sukénku z vlčích máků...