Anotace: Velký plány můžeš mít, dlouhou míli k cíli jít, nebo zavřít oči a chvíli snít. Vír myšlenek ve spáncích, prázdno, ticho a němý křik, Páska na očích, co brání pochopit...
Velký plány můžeš mít
Dlouhou míli k cíli jít
Nebo zavřít oči a chvíli snít
Vír myšlenek ve spáncích
Prázdno, ticho, a němý křik
Páska na očích, co brání
Brání pochopit
Všechno je a není
Všechno je a není
Já vím, že všechno je a přitom není
Ani Já, ani Ty
Nic to nezmění
Vše se rodí, kvete a za horizontem mizí
A kolem pluje sladká tma
Na vorech sedíme zase my dva
A nemá cenu pádlovat
Ani pracně zjišťovat
Byl to plán nebo hra
Všechno je a není
Všechno je a není
Já vím, že všechno je a přitom není
Řidkým vzduchem letí a padá níž
Oprýskaný kufr, co nesl tvoji tíž
Všechno je a není
Všechno je a není
Já vím, že všechno je a přitom není
(Hanuš Šparlinek, 29.6.2022)