Anotace: (28. 6. 2022) mi visíš na kraji jazyka
pověz
kolik bylo lží
než přišla ta poslední
už ani nevím
zda cokoliv z toho
bylo
nakonec
doopravdy
třetina života
shozená z útesu
zaprášená fotoalba
otáčím mezi prsty
mi kloužou vzpomínky
na člověka
který možná
nikdy vůbec
neexistoval
tak bolestně známý
mi visíš
na kraji jazyka
jako slovo
na které si snažím
vzpomenout
tak bolestně cizí
mi mizíš
za víčky
jako sen
pár vteřin
po probuzení
když tě skoro znám
tak proklouzneš
a ztratíš se
v hloubce
spleti všech příběhů
které jsme pro sebe
vymysleli
co z toho byla pravda
kolikrát
pověz
kolikrát
jsi lhal.