Včera večer tu létali svatojánci
Světýlka něžná v teplém soumraku
A já si tolik přála s tebou dívat se, jak tančí
Větřík vlahý tu včera vál
Hladil a sváděl, dotýkal se smyslů
A já si tolik přála, abys ty se dotýkal
Včera večer tu hvězdy zazářily
Jak tvoje oči, modré jako večer sám
A já si tolik přála, aby se na mne podívaly
Dnes slunce spaluje mé tělo
A ty tu nejsi,
Tak jako včera
Ani zítra nebudeš
Jen stesk a touha
A spousta nesplněných přání
A dlouhé, dlouhé noci
Kdy aspoň do snů vstupuješ….
Sen vám ty smutky vynahradí.
Jen zavřeš víčka, tak už spolu jste.
To všichni, v lásce odloučení
znají moc dobře a mají stejný sen.
Jen vy dva ve stejném snu spolu
a nikdy ten sen neskončí.
Tam všechnu vaší něhu s touhu
každou noc s láskou dáte si**:)
03.07.2022 22:25:36 | jenommarie
Na horizontu bílá plachta.
Pouhý stožár plachetnice.
Na horizontu malá drobná svíce.
Malý plamínek.
Den stává se dlouhý jak niť, na které se třepotá drak.
Drak citů, iluzí a vzpomínek.
"***"
Moc krásná básnička Lexi.
03.07.2022 16:24:47 | Fialový metal