Srdečných Sedativ
prázdným květináčem
chceš nabrat vodu na kytky
donést ji do pokoje
kde jsi
rozsypal zem
prázdným květináčem
jsi šel
na tekuté zážitky
a rybku a malou duhu ještě v něm
co se stane rybí duši
když nemůže dýchat ?
prázdný květináč
jsi utěsnil jílem
až mezi námi ...
vznikla hráz co píchá
a duše dívky oblékla se v bílém
procedils mezi zuby
slova o květině
ať je tvoje služka v roli s kobercem
...
dnes jiný povrch roste na bažině
a ty chceš ať prší
ať déšť je se sněhem
a očistí sen -
prázdný květináč ?
uvízl na hladině
ve stojaté vodě
očím nevěříš
tady nelze věnovat se ani rybařině !
… a služka na tvém klíně
kvítek nedrží
...
prázdný ses vrátil domů na koberec
do pokoje v zimě
kde sen i den byl živ
i na zemi hlína je ticho po pěšině
že jsi vzteklou dívku
měl s láskou s křídly dřív ...
tak skončené city jsou přetěžké břímě
slzami zapíjíš
srdečných sedativ
Přečteno 182x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Fialový metal, Marten, CULIKATÁ, Lexi, Psavec, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)