Nebyl horký den,
nepršelo,
nebylo ani krupobití,
neslyšel jsem křik
toho všeho kolem,
ani vran, co obvykle o smůle lkají…
mraky nesly oblohu, choulily se do sebe
jako papír, co sedí v koši
a přemítá, co na něm slova znamenala.
Já byl s Tebou,
přísahám!
Chvíle jen malinko se vlekla,
než přišla jsi.
Ne nebyl,
nebyl to smutný den…