Amazonie
Amazonky přišly pro tebe
v nočním bdění
ač zakázáno jim číst i tvé doteky
Amazonky otevřely dveře
i ručičky rozjařených snění
že v létě blíž novoluní v Panně
se mluví o jezeře
nevím
poznám-li lásku z nich
z hlubokých modravých baletů
bojovnic očí nebeských
jen jednu smím žádat o smích ?
ať není hřích
a když bude ve hvězdách smět říct
jakou má planetu
jsem na letních polštářích
Amazonky mě vzaly včas
když bloudil jsem ve tmě v pralesích
ulovily mě na svůj vlas
a Ty
jsi stále v dáli v zázracích něhy
a jsem ti fuk
že jednou slavili jsme jitro u křídel
pod sukněmi mezi břehy
kolikrát zjemněl
oněměl
místo aby našel hvězdy v zorničkách
dnes je bez nich tma
a noc je ach a zas
šeří se
Amazonie
i po špičkách okolo tvých básní
abych nezměnil tvé touhy
ve stíny ze vteřin
na rtech vídám rubín
a ležím spoután tmou a básničkou
dvě amazonky a třetí snad svítí pod peřinou
nevím koho tam hledáš
protože já jsem teď v modráscích
jsem černobílá zebra
ač kdysi měl jsem blízko
i noci bílých saténů a dny vesmírných tylů
sedím tady v pruhovaných šortkách
a bosou nohou mám se k světu
a srdce je jak to zoo a moře odliv po přílivu
však jen když spím
jsem svlečen z pláže ve měsíčním sivu
Amazonie...
amazonko noci
ty svobodná
ty snová nesmírných přání
chytáš mě tak blízko květu
a letíme divoce galaxií
až procitneme v pocitech
bojím se o nás v usínání
k ránu je mi zima
z prostěradel v pomuchlání
... a ona miluje
*
i peřiny utekly mi z postele
snad mě zchladí jitřní jetele a dám se do brouzdání
Přečteno 195x
Tipy 10
Poslední tipující: Frr, Lexi, Psavec, Malá mořská víla, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (4)