Tak Často Spím
zas když jsem v noci
tak často spím
otevřít oči
jen o tom sním
kde jsou dnes básničky
které mě probudí ...
kde ladné veršíky hladí
a jdu tudy ...
zas když jsem v noci
nevím kde vím
otevřít pocit
dál snů
dál spím
kde polštář básnířky...
kde hvězdy
jsou básníci
a kam jdeš ty ?
* někdy ...
a život i pro zítřky neprobouzím
dneska jsem včerejší
zítra jsem dnešní
a v moment právě teď
srdce tep jdeš mi
jdeš mi vstříc na hotel
* za nocí
svítá
slunce
loučím se a láska vítá
rozbřesk na zastávce
klape si podpatky
mizí dál chodníkům
v kabelce má jitro
verše záletníků
že se mnou nejde spát
jde tmy
mám pro ně jít ? nevím
jdu asimilovat esence jejich doteků
na sklence
i na divanu všecko jí povím
zapomněla klíče
kde zaváhal jsem pro trochu slz do klína
zas když jsem v noci
a modrozelení k ránu
je slečna bez prince
zamyká se
bude solí ve svém slanu
* zní blues pro ztracené polibky
že jsem o tom jen snil
nechal na ní šaty ač ramínko kleslo až k loktu
i stmívanky v něze očí
čekaly až dotknu
skoro začaly mě slyšet
když jazyk rozechvěl
azuritové náušnice
až dám si sušenky a kávu a ve sprše …
milovnice
jen o tom sním
ony jsou tekuté
proudí mi na těle
v šumotu křídel vod
letící andělé
a ty sprchu si dáš doma já vím
doma je i fén
.
jdu z hotelu ven
s polednem
všude je sen a já jsem jak měsíc na poli
zas když jsem v noci
tak často spím
Přečteno 179x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, CULIKATÁ, šerý, Psavec, Lexi, mkinka
Komentáře (0)