Zatlučen do nitra,je ve mě kůl,
zasazen do země, kořen mnou prorůstá,
z pupenů bolavých řine se sůl
a jantar stekl mi dávno až na ústa...
Rána jsou bolavá k východu hledím,
však koruna bezpečí všem blízkým skýtá,
myšlenky pod kůrou znovu si cedím
a dík listy ševelí, že ještě svítá...
Krajině vyprahlé dávám svůj stín,
v těle mém letitém je už samá vráska
kdo koho kdy miloval to už dávno vím
a ve větru cítil jsem jak chutná láska...
Starosti odhodím,když přijdou dny chladu,
pak snad hřejivá náruč mne přijde zas obejmout,
ona mne zachrání od mého pádu ,
od seker hladových, které se chystají do mne tnout...