Voňavá kuchyně našeho srubu,
voníš mi mátou, jasmínem,levandulí,
tam v kuchyni tvořené z mocného dubu,
miluju chvíle, kdy se Tvé rtíky k polibku špulí...
Zde nádherná kouzla právě se dějí,
když ladnými pohyby v zástěře tančíš,
ve větru voňavé vlasy Tvé vějí,
když čarovným kralovstvím právě si kráčíš...
Lahodné ovoce, plné slunka a léta,
jež jsme trhali za domem na jižní stráni,
s lehkostí motýla, jako když létá,
já smekám s obdivem, před umem Tvých dlaní...
Nádherná vůně line se z pece,
to koláče voní ,Mé milé paní
a jestli to cítíte i přes tu dálku přece,
jste srdečně zváni k nám na snídani...
To je tak lidské, tak srdečné, "jako ze starých dob", a navíc, ta s láskou dělaná vůně blízkosti. Kdo zažil a přijde o to, nikdy nezapomene ...
10.08.2022 15:30:51 | Vivien