Co Mi Tě Vzalo Nebe
* je možné
* že už nikdo nepřijde
* a lyrovník neslyší je t'aime ?
...
u stromu na kterém kvetly tulipány ?
prosím tě....
neboj se
jsi v tajemství
se sluncem
tohle nebude měsíční láska
v paprscích
slibuji
jejich pomoc
přece ožívá lehce
v náruči je všechno ve tvé vůni z francie
...
tenkrát stačilo věřit srdci
že i v něm rozeznívá sféra citů
pozve tě včas do atlantiku tyrkysových očí
...
na začátku
klíčilo jen zelené volání tůní
sladce chodili jsme spolu
a dívali se do jezer usměvavých
v lesích
po kopcích
a do údolí jsem se snášel do mlhy
v létě jsme leželi v trávě
měla jsi svoje kouzlo zimy
navlněné konečky blond kadeří
podmanivé
s nadějí
že se uvidíme dál
v parku kde listy stromu připomínají lyry
šeptala jsi
má ve vlasech tulipány
cítíš...
jako bych byl bludný holanďan s dívkou z paříže
hledal jsem to souhvězdí na nebi
…
i dnes chci jít do noci ale je mi zima z vědomí
i ve svědomí
i kdyby lyra začala vesmírnou melodii
bude tam ticho
ne
ticho mi bude znít
i ta zima začne mon chéri
mon chéri
víš
to na počátku
přetrvalo přes všechna úskalí
zůstalo
i potom kdy jsme se rozešli
a když vzpomínáš
nemizíš
a dáváš slzám překonat ty zatracené roky
co mi tě vzalo nebe
a já chci zapomenout jednou a pro vždy sebe
na večírku
s lampiony oranžových nálad
ne nebyl jsem holanďan
ale jen tím přívlastkem
u stromu v zámeckém parku
kde jsme si slíbili cesty o snech
lyra ze stromu se zbarvila ve slunci
a dál to melodické listí přikryl sníh
že nebe mělo sivá křídla smutku
a ty
se vzpomínkou
vynoříš
zrovna teď
když smutek nehledám
připomíná mi to vždycky okna v mrazu
nebe kam jsme skočili na bruslích na měsíc
kdy už mi prosím tě odpustíš
jaký jsem ledový u jiskřivých vloček
nevím a...
* liliovníku
* kde máš zelené lyry
Přečteno 193x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Marten, šerý, zdenka, CULIKATÁ, Fialový metal, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)