sotva nás cosi zastaví
citům
když každému to je jedno
i já si sednu na patník
rozedraných cest
a zahodím paprsčité vášně
jak svůj rozum
u slámy
moje blondýna s mečem
mi říká s úsměvem
netrap se ono to přijde
a s křídly od francouzských esencí
mě chce vzít do propastí
na divokém koni
ze stájí
kdyby do jedné...
ještě je čas na rychlou děkovnou řeč
a nazvat ji
nositelkou světla
a najít i pro koně křídla
stačí jen být
milostivě potěšen verši
věrnými milenci
že ještě se mnou jde
už jsme u kamenných básníků
...
* tak co?
: tak nic
* tak rozdělej aspoň oheň když nechceš romantiku
* je tu tma
předrozchodovým zoufalostem
nejsem pilot mocné extáze
abych se snesl do nepohodlí
pocitů nanicovatých akcí
pro pouhé záchvěvy hledající touhu
* a už zatraceně mi pusť nohu !
na béžových nylonkách vznikají oka
: zahoď meč !
* jdi si tmu v gumě !
* to mi osud přál … emotivního cvoka !
je čas začít líbat stíny
přemostit doteky nad chmurami snů
: a slavit v růžovém ti nestačí ?
* nepropálí vrstvu průsvitného kaučuku
* do něhož jsi již celý oblečen
: nuže démonická bytosti dštěte slova
: a pumpujte hélium
* já změním tvůj temný svět
: a já se vznesu
jak malý nafukovací medvídek
* s nímž holčička jde z pouti
* skočit ze skály
* do nejhlubšího jezera !
: tam jsme se koupali včera
: v modročerném plášti jdu spát
: a jinak sluší ti to
: jako vždy jsi slunce v nočním bojování
o své ženskosti
* marné hledat meč na shluky myšlenek
* abychom se tu milovali včas
již se v krajkových šatičkách
blíží zář
na propast
jednou nohou jinde už cítí
sotva nás cosi zastaví
* udělej nás
když sténá vzteky
to zebe
nenávidím v něze
že mizí láska …
* udělej mě tady
hned svazuje svá zápěstí provázkem od balónku
a medvídek nemá křídla aby nás nesl
tak odchází
kdo nemá ticho k životu ani k sobě
tak přicválá na koni třeskutý kříčící mráz a…
* v tobě srdce
* v tobě
to nebe c'est la vie
Přečteno 163x
Tipy 10
Poslední tipující: Lexi, Psavec, mkinka, CULIKATÁ, Marten
Komentáře (1)
Komentujících (1)